Project

nieuwbouw artsenpraktijk Westeraam te Elst

Het Medisch Centrum Westeraam is een initiatief van twee jonge huisartsen.

We hebben het gebouw als een massief blok ontworpen. Door de gevelopeningen te laten verspringen wordt het monoliete karakter van het blok versterkt. De entree is vormgegeven door als het ware daar ter plaatse het blok open te splijten.

Het gebouw is geheel gebouwd volgens het “Handboek Bouwen Eerste Lijn”, van de Landelijke Huisartsen Vereniging, bouwadviesgroep-LHV.

Dit betekent dat de relaties tussen diverse functies optimaal in de plattegrond zijn georganiseerd. Op de begane grond bevinden zich alle ruimten die benodigd zijn voor een goed functionerende artsenpraktijk.

Nabij de entree bevinden zich aan de linkerzijde de balie, met daarachter het z.g. backoffice.

Bij binnenkomst heeft men meteen overzicht over de hele begane grond, doordat alle ruimten rondom één centrale gang zijn gegroepeerd.

De functionele buffers tussen entree, receptie en verkeersruimte zijn zo transparant mogelijk gehouden. Op de eerste verdieping bevinden zich ruimten die aan de artsenpraktijk gerelateerde activiteiten huisvesten, zoals fysiotherapie, buurtzorg etc.

 

Ontwerp meubilair en receptiebalie: Michel van Heereveld.