Project

nieuwbouw voedsellaboratorium te Zwijndrecht

Jaar

2009

Nieuwbouw laboratorium Unimills te Zwijndrecht

Voor een voedsellaboratorium in Zwijndrecht hebben we een gebouw ontworpen waarin laadhal en laboratorium/kantoren in een compact volume ondergebracht worden. Het gebouw is gesitueerd in een industriële omgeving, met veel grauwheid en ook veel pijpen, silo’s, ketels e.d. Vandaar de keuze om het gebouw van een groen-wit gestreepte huid te voorzien. Hierdoor steekt het duidelijk af tegen de omgeving en versterkt het de identiteit van een laboratorium waar met producten gewerkt wordt, die direct met milieu en voeding te maken hebben.

In het oude gebouw van Unimills waren de kleuren van het logo verwerkt. De opdrachtgever stond erop om dezelfde kleuren in het nieuwe gebouw toe te passen. We hebben toen besloten om de groen-witte gevel op een eigentijdse wijze vorm te geven en het oranje te laten terugkomen in de entree en op diverse plaatsen in het interieur. (o.a. wenteltrap).