Project

nieuwbouw vrijstaande meergeneratiewoning met vegetatiedak

Een zg. “meergeneratiewoning”.is gebouwd in de bossen in Malden.

De woning voorziet in een verblijf voor drie generaties: Ouders wonen bij hun kinderen en kleinkinderen in huis, maar hebben duidelijk hun eigen woonruimte.
Een steeds vaker voorkomende woonvorm, die vooral opgang doet vanwege de toenemende behoefte aan zorg, die gepaard gaat met een afnemende en duurder wordende reguliere zorg. 

Deels onder de grond gebouwd, om het grote volume kleiner te doen lijken.

Het ontwerp voegt zich door zijn organische vorm als vanzelf in het landschap.

Dit wordt versterkt groene baksteen en het vegetatiedak, dat tevens bijdraagt aan koele verblijfruimtes in de zomer.

Er wordt optimaal gebruik gemaakt van passieve zonne-energie.