• vóór verbouwing
  • nà verbouwing

uitbreiding jaren 30 woning met souterrain

Verbouwing kerakteristieke jaren 30 woning

Uitgangspunt voor het uitbreiden van de woning was de versterking van het contact met de tuin. Omdat de begane grondvloer ca. 1,5 m boven de tuin gelegen is hebben we de oplossing gevonden in een grote glaspui met Frans balkon.
Vanuit het woongedeelte is hierdoor direct zicht op de tuin.
Door een extra trap naar het souterrain te maken ter plaatse van de achtergevel sluit het souterrain aan bij de woonruimte.
Dit wordt versterkt door de gezamenlijke ruimtes van één doorgaande glaspui te voorzien, die alle elementen (trap, frans balkon, deur naar tuin en ramen in het souterrain) met elkaar verbindt.


meergeneratiewoning

Een zg. “meergeneratiewoning”.is gebouwd in de bossen in Malden.
De woning voorziet in een verblijf voor drie generaties: Ouders wonen bij hun kinderen en kleinkinderen in huis, maar hebben duidelijk hun eigen woonruimte.
Een steeds vaker voorkomende woonvorm, die vooral opgang doet vanwege de toenemende behoefte aan zorg, die gepaard gaat met een afnemende en duurder wordende reguliere zorg.
Deels onder de grond gebouwd, om het grote volume kleiner te doen lijken.
Het ontwerp voegt zich door zijn organische vorm als vanzelf in het landschap.
Dit wordt versterkt groene baksteen en het vegetatiedak, dat tevens bijdraagt aan koele verblijfruimtes in de zomer.
Er wordt optimaal gebruik gemaakt van passieve zonne-energie.


nieuwbouw vrijstaande woning

Vrijstaande woning in de welstandsvrije wijk Plantjevlag te Lent
De zuidgevel is voorzien van roosters t.b.v. zonwering.
De hemelwaterafvoer fungeert tevens als constructie om klimplanten tegenop te laten groeien.
Het trappenhuis vormt de spil in de woning
De trap eindigt op de tweede verdieping in een ruimte die een vakantiesfeer oproept.
Vanaf het dakterras kun je de hele wijk overzien; zelfs de Stevenstoren en de nieuwe stadsbrug zijn zichtbaar.

2016


zeer energiezuinig huis

De woning in Lent is zeer energiezuinig; EPC -0,05!
Door houtskeletbouw toe te passen met zeer dikke isolatie en warmtepomp te combineren met zonnepanelen wordt de woning vrijwel klimaatneutraal.
Bijzonder aan deze woning is dat de opdrachtgever de woning zelf bouwt, samen met zijn vader, waarvoor we 20 jaar geleden een bestaande woning verbouwd hebben.
Zie https://www.studiodewit.nl/projecten/0001-woning-te-lent
Naast energiezuinig is de woning ook levensloopbestendig. Op de begane grond bevindt zich de hoofdslaapkamer met badkamer.
 

2016

I.s.m. Koen Geraedts


nieuwbouw landhuis te Malden

In de landelijke omgeving van Nijmegen zijn nog veel oorspronkelijke boerderijen te vinden. Bij het ontwerpen van een woonhuis met gastenverblijf hebben we het boerderijtype met een rieten kap als uitgangspunt voor het ontwerp gekozen. Door aan de rieten kap verschillende lengtes van overstek aan te brengen krijgt het woonhuis een eigentijds karakter. Terwijl tevens de overstekken zomers dienst doen als zonwering. De ruimte die de opdrachtgever voor ogen had, was veel groter dan het bestemmingsplan toeliet. Om aan de ruimtebehoefte te voldoen hebben we een gedeelte van de woning ondergronds gebouwd. Hierin bevinden zich de meeste  slaapkamers. De hoofdslaapkamer en badkamer bevinden zich onder de kap.

2005


landhuis te Beek-Ubbergen

Het huis dat op de stuwwal in Beek-Ubbergen staat is door de opdrachtgever zelf ontworpen.
Wij hebben de opdrachtgever begeleid bij het ontwerp, de vergunningen en de detaillering.
Aanvankelijk wilde de opdrachtgever een woning met platdak, geheel in de traditie van het moderne bouwen. De welstandsnota schrijft echter een schuine kapvorm voor, wat geleid heeft tot het huidige ontwerp.
Door de kapvorm krijgt iedere ruimte zijn eigen dynamiek en kan het licht ook van bovenaf diep de woning binnendringen.
Ondanks het behoorlijke volume blijft de verschijningsvorm bescheiden van omvang; dit komt doordat de slaapverdieping voor het grootste gedeelte in de stuwwal is weggewerkt.

Bouwjaar 2016

 

Samengewerkt met Koen Geraedts


verbouwing jaren 30- woning te Nijmegen

Het pand aan de Berg en Dalseweg was toe aan een grondige renovatie. Wegens gezinsuitbreiding was er behoefte aan een extra slaapkamer en een nieuwe speelruimte voor de kinderen. Doordat er op elke verdieping veranderingen plaatsvonden kwamen we tot de slotsom dat de gehele achtergevel moest worden aangepakt. Vanuit de specifieke ruimtebehoefte per verdieping ontstond een achtergevel die op verschillende plaatsen uitstak. Dit leidde tot verrassende oplossingen; het balkon op de tweede verdieping en de zig-zag raampartij op de 1e verdieping zorgen voor een bijzondere relatie tot de omgeving.

2007


nieuwbouw villa

De villa in park Waaijenstein in de Waalsprong is ontworpen voor een gezin met veel familie in het buitenland.
Daarom hebben we een gastenverblijf opgenomen op de begene grond zodat er vaak familie en vrienden kunnen komen logeren.
De opdrachtgevers wilden een modernistisch gebouw, met zwart-witte gevels. Deze wens hebben we vertaald in een donker basement, die wortelt in de grond een een licht bovenbouw, die het contact met de hemel zoekt. De hoge voordeurpui zorgt ervoor dat het daglicht diep de woning binnendringt.
De woning wordt verwarmd met stadsverwarming; er is geen gasaansluiting. Met uitstekende isolatie en een 40-tal zonnepanelen op het hoge dak wordt de woning vrijwel energieneutraal.

Oplevering verwacht medio 2019


  • oude voorgevel
  • nieuwe voorgevel
  • oude achtergevel
  • nieuwe achtergevel
  • detail achtergevel
  • interieur

woonhuis te Malden

Wat begon met een verzoek om een veranda te bouwen leidde uiteindelijk tot een complete verbouwing van de woning.
Belangrijk was hierbij het zoveel mogelijk beleven van alle jaargetijden.
De woning is geheel verbouwd, voorzien van 20 zonnepanelen en geïsoleerd volgens de nieuwbouwnorm, waardoor bijna energieneutraal.
Electrisch bedienbare schuifpuien verhogen het comfort en zorgen voor een directe relatie met de tuin.Een door Kook Keukenbouw op maat ontworpen en gebouwde maakt de verbouwing compleet.


verbouwing woonhuis te Haarlem

 

Door gebruik te maken van de mogelijkheid om de woning zowel aan de zijkant als aan de achterkant uit te breiden, wordt het woonoppervlak van de begane grond bijna 2 keer zo groot.
Tegelijkertijd zorgt de uitbreiding voor een natuurlijke buffer tussen achtertuin en straat.
De brede pui in de achtergevel levert een mooie lichte ruimte op en optimaal contact met de tuin.

2013


uitbreiding vrijstaand woonhuis te Oosterhout

Voor de uitbreiding van een woning in neo jaren 30-stijl te Oosterhout hebben we het concept gehanteerd van een paviljoen.
De grote glaspuien zorgen voor een mooi uitzicht op het water. De dakoverstekken dienen als natuurlijke zonneluifels.

2012


  • oud
  • nieuw

uitbreiding woning te Ressen

Deze woning bevindt zich aan een doodlopende straat met heel weinig verkeer.
Het is een soort rug-aan-rug-woning. Hierdoor ligt de tuin aan de straat.
Het bestaande schuurtje is afgebroken, waardoor ruimte ontstond voor een extra tuinkamer.
Tussen woonhuisen  tuinkamer hebben we de keuken geplaatst.
Door de glazen vouwwand kan men de keuken in de zomer als buitenkeuken gebruiken.

2011


  • oud
  • nieuw
  • oud
  • nieuw
  • nieuw
  • nieuw
  • oud
  • nieuw
  • oud
  • nieuw
  • oud
  • nieuw

verbouwing 70-er jaren landhuis te Ewijk

Jaar

2010

Een 70-jaren woning in Ewijk heeft door enkele eenvoudige ingrepen een totaal eigentijds karakter gekregen. Enkele architectonische elementen, zoals een hoekraam en de trapombouw dragen hieraan bij. Door vooral veel te schilderen en op enkele strategische plaatsen een wand weg te nemen of een extra raam aan te brengen is een sombere woning veranderd in een lichtpaleis.


verbouwing herenhuis te Nijmegen

Verbouwing monumentaal pand van Oscar Leeuw

Bij de woning aan de Bijleveldsingel hebben we het achterhuis met het voorhuis verbonden door middel van een aanbouw, die tegelijkertijd de ruimtelijkheid van de woning en het contact met de stadstuin vergroot.

Door de lange, hoge glaspui ontstaat een bijzondere lichtinval en krijgt het statige huis van Oscar Leeuw een eigentijdse toevoeging met de allure die bij dit soort huizen past.

2009


  • vóór verbouwing
  • na verbouwing
  • vóór verbouwing
  • na verbouwing

herbestemming opslagloods te Nijmegen

Een voormalige glasfabriek, die tot voor kort als opslagruimte diende is door ons verbouwd tot woon-werkpand met de allure van een loft. Karakteristieke bestaande elementen als balklagen, staalconstructie en stalen ramen zijn gecombineerd met eigentijdse elementen, zoals een zilvergrijze stalen trap, grote glasvlakken die voor een prachtige lichtinval zorgen en de stalen louvres bij de grote pui aan de voorzijde. Door de loggia op de eerste verdieping ontstaat er een mooie buitenruimte en tevens dringt hierdoor het daglicht diep de woning binnen.

2011


nieuwbouw 3 woningen te Nijmegen

Aan de rand van Nijmegen hebben wij drie vrijstaande woningen op een hellend terrein ontworpen.
De rode zijgevels, die vrijwel naadloos overgaan in het dak, omsluiten de witte voorgevel. Hierdoor krijgen de woningen een frisse, uitnodigende uitstraling, die versterkt wordt door het overstekende dak aan de voorzijde.
Er is optimaal gebruik gemaakt van het oplopend terrein, door hierin een souterrain met garage op te nemen.

2005


  • vóór verbouwing
  • na verbouwing

uitbreiding klassieke villa te Nijmegen

Uitbreiding vrijstaande villa aan de Ubbergseveldweg te Nijmegen

De bestaande keuken is uitgebreid met een woonkeuken.

Door de bestaande keuken 2,5 meter uit te breiden en opnieuw in te richten ontstaat er naast de keuken een ruime eethoek.

Met glas tot op de vloer wordt het contact met de tuin optimaal. Door de open hoek wordt de betrokkenheid van de ruimte bij mooi weer extra versterkt.

2005
 

 


verbouwing villa te Nijmegen

Meer licht en ruimtelijkheid: de wens van veel huisbezitters. Aan de wens van de opdrachtgever kwamen we tegemoet door de openingen in de achtergevel te vergroten. Ook verwijderden we de verdiepingsvloer voor een deel. Dat maakt de kamer niet alleen veel lichter, maar geeft de woning ook een bijzonder ruimtelijk karakter. Doordat we enkele binnenwanden verplaatsten, ontstond er een doorgaande vloeiende ruimte waarin keuken, eethoek en woonkamer zijn opgenomen.

2001


uitbreiding 70-er jaren woning Lent

Ruimtelijke meerwaarde ontstaat door in het bestaande huis een nieuw  eigentijds volume te plaatsen. De begane grond is fors uitgebreid. Ruimtes zijn in een doorgaande lijn naast elkaar geplaatst (werkruimte, eetkamer, keuken). Ze zijn door schuifwanden met elkaar verbonden. Dwars op deze ruimte bevindt  zich het zitgedeelte met ruimte voor een vleugel. Het panoramisch raam geeft uitzicht op de weidse omgeving. We voegden op de eerste verdieping een slaapkamer met balkon en een badkamer toe.

1999