• bestaand altaar met mozaïek van Joan Collette

verbouwing Stephanuskerk tot kantoorgebouw

De kerk aan de Berg en Dalseweg, in 1922 gebouwd, werd ontworpen door Pierre Cuypers jr.
Vanaf 1 januari 2008 worden er geen kerkdiensten meer gehouden, omdat de parochie gefuseerd is met de Christus Koningparochie.
Joan Collette heeft het mozaïek aan het hoofdaltaar gemaakt, alsmede de gebrandschilderde glas-in-loodramen.
Uiteraard blijven al deze onderdelen, die op de monumentenlijst staan, behouden.
Om de kerk voor sloop te behoeden is besloten om deze te herbestemmen tot kantoorgebouw.
Dit tot de verbeelding sprekende gebouw zal in de toekomst als huisvesting gaan dienen voor ca. 2000 m2 kantoorruimte.
De verbouwing wordt groots aangepakt; er komen 6 vloerlagen met kantoorruimten.
De ruimte rondom het altaar met de mozaïeken blijft tot in de nok toe open.
In het dak aan de noordzijde komt ca 70 m2 glas om de kantoorruimtes tot op de onderste bouwlagen van licht te voorzien.
Vanaf de bovenste verdiepingen kijkt men door het glas uit op de Ooij en kan men bij helder weer Arnhem zien.

Start bouw: 2021


  • < >
  • <vóór verbouwing>
  • <na verbouwing>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

uitbreiding jaren 30 woning met souterrain

Verbouwing karakteristieke jaren 30 woning

Uitgangspunt voor het uitbreiden van de woning was de versterking van het contact met de tuin. Omdat de begane grondvloer ca. 1,5 m boven de tuin gelegen is hebben we de oplossing gevonden in een grote glaspui met Frans balkon.
Vanuit het woongedeelte is hierdoor direct zicht op de tuin.
Door een extra trap naar het souterrain te maken ter plaatse van de achtergevel sluit het souterrain aan bij de woonruimte.
Dit wordt versterkt door de gezamenlijke ruimtes van één doorgaande glaspui te voorzien, die alle elementen (trap, frans balkon, deur naar tuin en ramen in het souterrain) met elkaar verbindt.


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

meergeneratiewoning

Een zg. “meergeneratiewoning”.is gebouwd in de bossen in Malden.
De woning voorziet in een verblijf voor drie generaties: Ouders wonen bij hun kinderen en kleinkinderen in huis, maar hebben duidelijk hun eigen woonruimte.
Een steeds vaker voorkomende woonvorm, die vooral opgang doet vanwege de toenemende behoefte aan zorg, die gepaard gaat met een afnemende en duurder wordende reguliere zorg.
Deels onder de grond gebouwd, om het grote volume kleiner te doen lijken.
Het ontwerp voegt zich door zijn organische vorm als vanzelf in het landschap.
Dit wordt versterkt groene baksteen en het vegetatiedak, dat tevens bijdraagt aan koele verblijfruimtes in de zomer.
Er wordt optimaal gebruik gemaakt van passieve zonne-energie.


  • vóór verbouwing
  • nà verbouwing
  • plattegronden vóór en nà verbouwing
  • vóór verbouwing
  • nà verbouwing
  • vóór verbouwing
  • nà verbouwing

verbouwing jaren 30 woning

Bij de verbouwing van een woning te Nijmegen speelde ruimte geen rol; wèl de manier waarop de ruimten verdeeld waren over de woning en de verbinding met de tuin. Het resultaat ziet u op bijgaande plaatjes.


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

nieuwbouw vrijstaande woning

Vrijstaande woning in de welstandsvrije wijk Plantjevlag te Lent
De zuidgevel is voorzien van roosters t.b.v. zonwering.
De hemelwaterafvoer fungeert tevens als constructie om klimplanten tegenop te laten groeien.
Het trappenhuis vormt de spil in de woning
De trap eindigt op de tweede verdieping in een ruimte die een vakantiesfeer oproept.
Vanaf het dakterras kun je de hele wijk overzien; zelfs de Stevenstoren en de nieuwe stadsbrug zijn zichtbaar.

2016


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <linksachter de verbouwde woning uit 1999>

zeer energiezuinig huis

De woning in Lent is zeer energiezuinig; EPC -0,05!
Door houtskeletbouw toe te passen met zeer dikke isolatie en warmtepomp te combineren met zonnepanelen wordt de woning vrijwel klimaatneutraal.
Bijzonder aan deze woning is dat de opdrachtgever de woning zelf bouwt, samen met zijn vader, waarvoor we 20 jaar geleden een bestaande woning verbouwd hebben.
Het kavel is hiervoor in tweeën gesplitst.
Zie https://www.studiodewit.nl/projecten/0001-woning-te-lent
Naast energiezuinig is de woning ook levensloopbestendig. Op de begane grond bevindt zich de hoofdslaapkamer met badkamer.
 

bouwjaar 2018-2019

I.s.m. Koen Geraedts


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

nieuwbouw landhuis te Malden

In de landelijke omgeving van Nijmegen zijn nog veel oorspronkelijke boerderijen te vinden. Bij het ontwerpen van een woonhuis met gastenverblijf hebben we het boerderijtype met een rieten kap als uitgangspunt voor het ontwerp gekozen. Door aan de rieten kap verschillende lengtes van overstek aan te brengen krijgt het woonhuis een eigentijds karakter. Terwijl tevens de overstekken zomers dienst doen als zonwering. De ruimte die de opdrachtgever voor ogen had, was veel groter dan het bestemmingsplan toeliet. Om aan de ruimtebehoefte te voldoen hebben we een gedeelte van de woning ondergronds gebouwd. Hierin bevinden zich de meeste  slaapkamers. De hoofdslaapkamer en badkamer bevinden zich onder de kap.

2005


  • < >
  • <vóór verbouwing>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

verbouwing jaren 30- woning te Nijmegen

Het pand aan de Berg en Dalseweg was toe aan een grondige renovatie. Wegens gezinsuitbreiding was er behoefte aan een extra slaapkamer en een nieuwe speelruimte voor de kinderen. Doordat er op elke verdieping veranderingen plaatsvonden kwamen we tot de slotsom dat de gehele achtergevel moest worden aangepakt. Vanuit de specifieke ruimtebehoefte per verdieping ontstond een achtergevel die op verschillende plaatsen uitstak. Dit leidde tot verrassende oplossingen; het balkon op de tweede verdieping en de zig-zag raampartij op de 1e verdieping zorgen voor een bijzondere relatie tot de omgeving.

2007


  • < >
  • <oude voorgevel>
  • <nieuwe voorgevel>
  • <oude achtergevel>
  • <detail achtergevel>
  • <interieur>

woonhuis te Malden

Wat begon met een verzoek om een veranda te bouwen leidde uiteindelijk tot een complete verbouwing van de woning.
Belangrijk was hierbij het zoveel mogelijk beleven van alle jaargetijden.
De woning is geheel verbouwd, voorzien van 20 zonnepanelen en geïsoleerd volgens de nieuwbouwnorm, waardoor bijna energieneutraal.
Electrisch bedienbare schuifpuien verhogen het comfort en zorgen voor een directe relatie met de tuin. Een door Kook Keukenbouw op maat ontworpen en gebouwde keuken maakt de verbouwing compleet.


  • < >
  • <vóór verbouwing>
  • <>
  • <>
  • <>

verbouwing woonhuis te Haarlem

 

Door gebruik te maken van de mogelijkheid om de woning zowel aan de zijkant als aan de achterkant uit te breiden, wordt het woonoppervlak van de begane grond bijna 2 keer zo groot.
Tegelijkertijd zorgt de uitbreiding voor een natuurlijke buffer tussen achtertuin en straat.
De brede pui in de achtergevel levert een mooie lichte ruimte op en optimaal contact met de tuin.

2013


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

5e uitbreiding supermarkt te Beek-Ubbergen

 

De uitbreiding van de supermarkt is voorlopig de laatste van vijf opeenvolgende uitbreidingen sinds de jaren '80, toen de supermarkt ca. 600 m2 besloeg. Inmiddels is het winkeloppervlak uitgebreid tot 2200 m2. De voorgevel van de voorlaaatse verbouwing (zie https://www.studiodewit.nl/projecten/0931-supermarkt) met het brede venster blijft gehandhaafd maar wordt links en rechts ingesloten door bouwvolumes, die elk op hun eigen wijze reflecteren op de omgeving.
Het assortiment wordt verbreed, maar ook wordt de winkel ruimer van opzet. De winkel krijgt nog meer dan voorheen een sociale functie.
Door het hoge dak en het weglaten van plafonds is het een heel ruimtelijke winkel geworden.


 


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

uitbreiding vrijstaand woonhuis te Oosterhout

Voor de uitbreiding van een woning in neo jaren 30-stijl te Oosterhout hebben we het concept gehanteerd van een paviljoen.
De grote glaspuien zorgen voor een mooi uitzicht op het water. De dakoverstekken dienen als natuurlijke zonneluifels.

2012


  • < >
  • <>
  • <vóór verbouwing>
  • <na verbouwing>
  • <>
  • <>
  • <>

uitbreiding woning te Ressen

Deze woning bevindt zich aan een doodlopende straat met heel weinig verkeer.
Het is een soort rug-aan-rug-woning. Hierdoor ligt de tuin aan de straat.
Het bestaande schuurtje is afgebroken, waardoor ruimte ontstond voor een extra tuinkamer.
Tussen woonhuisen  tuinkamer hebben we de keuken geplaatst.
Door de glazen vouwwand kan men de keuken in de zomer als buitenkeuken gebruiken.

2011


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>

4e uitbreiding supermarkt te Beek-Ubbergen

Bij de verbouwing van de supermarkt hebben we de winkel naar voren uitgebreid.
Dit gaf ons de gelegenheid om het aanzicht van de supermarkt grondig te wijzigen.
We hebben besloten om de gevel een transparant karakter te geven, zodat men van buiten diep de winkel in kan kijken en van binnenuit een weidse blik op de omgeving heeft. Dit vergroot de verbondenheid van de supermarkt met het dorp.  Het sociale aspect van het winkelen wordt door de transparantie versterkt. Zie ook  https://www.studiodewit.nl/projecten/1301-supermarkt


  • < >
  • <>

    het interieur van het rood gemarkeerde gedeelte is verbouwd

  • <>
  • <>
  • <>

verbouw onderwijscentrum Radboud Universiteit

Het interieur van een van de vleugels van het Huygensgebouw aan de Heyendaalseweg is door ons verbouwd tot onderwijscentrum.
Het onderwijscentrum is een plek waar alle secretariaten van de verschillende vakgroepen bij elkaar ondergebracht zijn.
Hier vinden studieadviseurs, roostercoördinatoren en examencommissies onderdak.
Omdat een belangrijk onderdeel gaat over studieadvies hebben we het onderwijscentrum een duidelijk visitekaartje meegegeven door de gevel aan de binnenstraat van het Huygensgebouw van opvallende tekst te voorzien.
Om de diverse studierichtingen herkenbaar te maken hebben we de gevels verschillende kleuren gegeven d.m.v. folie op het glas.
Deze folie dient er tevens voor om her en der de transparantie wat te verminderen t.b.v. de privacy.

2011

 


  • < >
  • <oud>
  • <nieuw>
  • <oud>
  • <nieuw>
  • <nieuw>
  • <nieuw>
  • <oud>
  • <nieuw>
  • <oud>
  • <nieuw>
  • <oud>
  • <nieuw>
  • <>
  • <>
  • <>

verbouwing 70-er jaren landhuis te Ewijk

Jaar

2010

Een 70-jaren woning in Ewijk heeft door enkele eenvoudige ingrepen een totaal eigentijds karakter gekregen. Enkele architectonische elementen, zoals een hoekraam en de trapombouw dragen hieraan bij. Door vooral veel te schilderen en op enkele strategische plaatsen een wand weg te nemen of een extra raam aan te brengen is een sombere woning veranderd in een lichtpaleis.


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

nieuwbouw artsenpraktijk te Elst

Het Medisch Centrum Westeraam is een initiatief van twee jonge huisartsen.

We hebben het gebouw als een massief blok ontworpen. Door de gevelopeningen te laten verspringen wordt het monoliete karakter van het blok versterkt. De entree is vormgegeven door als het ware daar ter plaatse het blok open te splijten.

Het gebouw is geheel gebouwd volgens het “Handboek Bouwen Eerste Lijn”, van de Landelijke Huisartsen Vereniging, bouwadviesgroep-LHV.

Dit betekent dat de relaties tussen diverse functies optimaal in de plattegrond zijn georganiseerd. Op de begane grond bevinden zich alle ruimten die benodigd zijn voor een goed functionerende artsenpraktijk.

Nabij de entree bevinden zich aan de linkerzijde de balie, met daarachter het z.g. backoffice.

Bij binnenkomst heeft men meteen overzicht over de hele begane grond, doordat alle ruimten rondom één centrale gang zijn gegroepeerd.

De functionele buffers tussen entree, receptie en verkeersruimte zijn zo transparant mogelijk gehouden. Op de eerste verdieping bevinden zich ruimten die aan de artsenpraktijk gerelateerde activiteiten huisvesten, zoals fysiotherapie, buurtzorg etc.

 

Ontwerp meubilair en receptiebalie: Michel van Heereveld.

 


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

verbouwing herenhuis te Nijmegen

Verbouwing monumentaal pand van Oscar Leeuw

Bij de woning aan de Bijleveldsingel hebben we het achterhuis met het voorhuis verbonden door middel van een aanbouw, die tegelijkertijd de ruimtelijkheid van de woning en het contact met de stadstuin vergroot.

Door de lange, hoge glaspui ontstaat een bijzondere lichtinval en krijgt het statige huis van Oscar Leeuw een eigentijdse toevoeging met de allure die bij dit soort huizen past.

2009


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

interieur voedsellaboratorium

Het interieur van het gebouw van Unimills is ook door ons ontworpen. Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om foto’s op de website te plaatsen. Daarom laten we u hiervan een aantal animaties zien.

 

 


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

nieuwbouw voedsellaboratorium

Nieuwbouw laboratorium Unimills te Zwijndrecht
Voor een voedsellaboratorium in Zwijndrecht hebben we een gebouw ontworpen waarin laadhal en laboratorium/kantoren in een compact volume ondergebracht worden. Het gebouw is gesitueerd in een industriële omgeving, met veel grauwheid en ook veel pijpen, silo’s, ketels e.d. Vandaar de keuze om het gebouw van een groen-wit gestreepte huid te voorzien. Hierdoor steekt het duidelijk af tegen de omgeving en versterkt het de identiteit van een laboratorium waar met producten gewerkt wordt, die direct met milieu en voeding te maken hebben.
In het oude gebouw van Unimills waren de kleuren van het logo verwerkt. De opdrachtgever stond erop om dezelfde kleuren in het nieuwe gebouw toe te passen. We hebben toen besloten om de groen-witte gevel op een eigentijdse wijze vorm te geven en het oranje te laten terugkomen in de entree en op diverse plaatsen in het interieur. (o.a. wenteltrap).

2009


  • < >
  • <vóór verbouwing>
  • <na verbouwing>
  • <vóór verbouwing>
  • <na verbouwing>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

herbestemming opslagloods te Nijmegen

Een voormalige glasfabriek, die tot voor kort als opslagruimte diende is door ons verbouwd tot woon-werkpand met de allure van een loft. Karakteristieke bestaande elementen als balklagen, staalconstructie en stalen ramen zijn gecombineerd met eigentijdse elementen, zoals een zilvergrijze stalen trap, grote glasvlakken die voor een prachtige lichtinval zorgen en de stalen louvres bij de grote pui aan de voorzijde. Door de loggia op de eerste verdieping ontstaat er een mooie buitenruimte en tevens dringt hierdoor het daglicht diep de woning binnen.

2011


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>

nieuwbouw 3 woningen te Nijmegen

Aan de rand van Nijmegen hebben wij drie vrijstaande woningen op een hellend terrein ontworpen.
De rode zijgevels, die vrijwel naadloos overgaan in het dak, omsluiten de witte voorgevel. Hierdoor krijgen de woningen een frisse, uitnodigende uitstraling, die versterkt wordt door het overstekende dak aan de voorzijde.
Er is optimaal gebruik gemaakt van het oplopend terrein, door hierin een souterrain met garage op te nemen.

2005


  • < >
  • <vóór verbouwing>
  • <na verbouwing>
  • <>
  • <>
  • <>

uitbreiding klassieke villa te Nijmegen

Uitbreiding vrijstaande villa aan de Ubbergseveldweg te Nijmegen

De bestaande keuken is uitgebreid met een woonkeuken.

Door de bestaande keuken 2,5 meter uit te breiden en opnieuw in te richten ontstaat er naast de keuken een ruime eethoek.

Met glas tot op de vloer wordt het contact met de tuin optimaal. Door de open hoek wordt de betrokkenheid van de ruimte bij mooi weer extra versterkt.

2005
 

 


  • < >
  • <voor verbouwing>
  • <na verbouwing>

showroom in bedrijfshal

Uitbreiding bedrijfspand met showroom
Een natuursteenhandel te Elst wilde naast zijn natuursteenhandel een expositieruimte bouwen voor tuinmeubilair en -accessoires. We ontdekten dat binnen het bestaande bedrijfsgedeelte ruimte over was, ideaal voor een expositieruimte. We hebben enkele functies verplaatst en een gedeelte van de verdiepingsvloer uitgezaagd. Hierdoor is een prachtig hoge ruimte ontstaan, die baadt in het daglicht door de meer dan gebouwhoge kozijnen in de gevel. Deze kozijnen eindigen in een lantaren, waardoor het gebouw karakter krijgt.

2003

 


  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

verbouwing villa te Nijmegen

Meer licht en ruimtelijkheid: de wens van veel huisbezitters. Aan de wens van de opdrachtgever kwamen we tegemoet door de openingen in de achtergevel te vergroten. Ook verwijderden we de verdiepingsvloer voor een deel. Dat maakt de kamer niet alleen veel lichter, maar geeft de woning ook een bijzonder ruimtelijk karakter. Doordat we enkele binnenwanden verplaatsten, ontstond er een doorgaande vloeiende ruimte waarin keuken, eethoek en woonkamer zijn opgenomen.

2001


  • < >
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>
  • <>

uitbreiding 70-er jaren woning Lent

Ruimtelijke meerwaarde ontstaat door in het bestaande huis een nieuw  eigentijds volume te plaatsen. De begane grond is fors uitgebreid. Ruimtes zijn in een doorgaande lijn naast elkaar geplaatst (werkruimte, eetkamer, keuken). Ze zijn door schuifwanden met elkaar verbonden. Dwars op deze ruimte bevindt  zich het zitgedeelte met ruimte voor een vleugel. Het panoramisch raam geeft uitzicht op de weidse omgeving. We voegden op de eerste verdieping een slaapkamer met balkon en een badkamer toe.

1999