uitbreiding supermarkt te Beek-Ubbergen

 

De uitbreiding van de supermarkt is voorlopig de laatste van vijf opeenvolgende uitbreidingen sinds de jaren '80, toen de supermarkt ca. 600 m2 besloeg. Inmiddels is het winkeloppervlak uitgebreid tot 2200 m2. De voorgevel van de voorlaaatse verbouwing (zie https://www.studiodewit.nl/projecten/0931-supermarkt) met het brede venster blijft gehandhaafd maar wordt links en rechts ingesloten door bouwvolumes, die elk op hun eigen wijze reflecteren op de omgeving.
Het assortiment wordt verbreed, maar ook wordt de winkel ruimer van opzet. De winkel krijgt nog meer dan voorheen een sociale functie.
Door het hoge dak en het weglaten van plafonds is het een heel ruimtelijke winkel geworden.


 


  • huidig vooraanzicht
  • nieuw vooraanzicht
  • zijaanzicht
  • achteraanzicht
  • bestaand altaar met mozaïek van Joan Collette
  • doorsnede met zicht op altaar
  • langsdoorsnede
  • perspectief doorsnede

verbouwing Stephanuskerk tot kantoorgebouw

De kerk aan de Berg en Dalseweg, in 1922 gebouwd, werd ontworpen door Pierre Cuypers jr.
Vanaf 1 januari 2008 worden er geen kerkdiensten meer gehouden, omdat de parochie gefuseerd is met de Christus Koningparochie.
Joan Collette heeft het mozaïek aan het hoofdaltaar gemaakt, alsmede de gebrandschilderde glas-in-loodramen.
Uiteraard blijven al deze onderdelen, die op de monumentenlijst staan, behouden.
Om de kerk voor sloop te behoeden is besloten om deze te herbestemmen tot kantoorgebouw.
Dit tot de verbeelding sprekende gebouw zal in de toekomst als huisvesting gaan dienen voor ca. 2000 m2 kantoorruimte.
De verbouwing wordt groots aangepakt; er komen 6 vloerlagen met kantoorruimten.
De ruimte rondom het altaar met de mozaïeken blijft tot in de nok toe open.
In het dak aan de noordzijde komt ca 70 m2 glas om de kantoorruimtes tot op de onderste bouwlagen van licht te voorzien.
Vanaf de bovenste verdiepingen kijkt men door het glas uit op de Ooij en kan men bij helder weer Arnhem zien.

Start bouw: 2019


verbouwing bedrijfspand te Nijmegen

Het bijna 100 jaar oude gebouw aan de Biezenstraat is een aantal malen verbouwd en uitgebreid.
Bij de laatste verbouwing hebben we het gebouw niet enkel geheel opgeknapt; ook hebben we voor het bedrijf dat erin gehuisvest is de gehele functionaliteit van het gebouw onder de loep genomen. Dit heeft geleid tot een geheel vernieuwde op maat gesneden indeling.
Gevels zijn in de oude luister hersteld en voorzien van goede isolatie.
Het gebouw is energiezuinig; er is een installatie aangebracht met warmteterugwinning en het gebouw is voorzien van zonnecollectoren. Het merendeel van de verlichting bestaat uit energiezuinige LED-lampen.

2014

 


supermarkt te Beek-Ubbergen

Bij de verbouwing van de supermarkt hebben we de winkel naar voren uitgebreid.
Dit gaf ons de gelegenheid om het aanzicht van de supermarkt grondig te wijzigen.
We hebben besloten om de gevel een transparant karakter te geven, zodat men van buiten diep de winkel in kan kijken en van binnenuit een weidse blik op de omgeving heeft. Dit vergroot de verbondenheid van de supermarkt met het dorp.  Het sociale aspect van het winkelen wordt door de transparantie versterkt. Zie ook  https://www.studiodewit.nl/projecten/1301-supermarkt


  • het interieur van het rood gemarkeerde gedeelte is verbouwd

verbouw onderwijscentrum Radboud Universiteit

Het interieur van een van de vleugels van het Huygensgebouw aan de Heyendaalseweg is door ons verbouwd tot onderwijscentrum.
Het onderwijscentrum is een plek waar alle secretariaten van de verschillende vakgroepen bij elkaar ondergebracht zijn.
Hier vinden studieadviseurs, roostercoördinatoren en examencommissies onderdak.
Omdat een belangrijk onderdeel gaat over studieadvies hebben we het onderwijscentrum een duidelijk visitekaartje meegegeven door de gevel aan de binnenstraat van het Huygensgebouw van opvallende tekst te voorzien.
Om de diverse studierichtingen herkenbaar te maken hebben we de gevels verschillende kleuren gegeven d.m.v. folie op het glas.
Deze folie dient er tevens voor om her en der de transparantie wat te verminderen t.b.v. de privacy.

2011

 


nieuwbouw artsenpraktijk te Elst

Het Medisch Centrum Westeraam is een initiatief van twee jonge huisartsen.

We hebben het gebouw als een massief blok ontworpen. Door de gevelopeningen te laten verspringen wordt het monoliete karakter van het blok versterkt. De entree is vormgegeven door als het ware daar ter plaatse het blok open te splijten.

Het gebouw is geheel gebouwd volgens het “Handboek Bouwen Eerste Lijn”, van de Landelijke Huisartsen Vereniging, bouwadviesgroep-LHV.

Dit betekent dat de relaties tussen diverse functies optimaal in de plattegrond zijn georganiseerd. Op de begane grond bevinden zich alle ruimten die benodigd zijn voor een goed functionerende artsenpraktijk.

Nabij de entree bevinden zich aan de linkerzijde de balie, met daarachter het z.g. backoffice.

Bij binnenkomst heeft men meteen overzicht over de hele begane grond, doordat alle ruimten rondom één centrale gang zijn gegroepeerd.

De functionele buffers tussen entree, receptie en verkeersruimte zijn zo transparant mogelijk gehouden. Op de eerste verdieping bevinden zich ruimten die aan de artsenpraktijk gerelateerde activiteiten huisvesten, zoals fysiotherapie, buurtzorg etc.

 

Ontwerp meubilair en receptiebalie: Michel van Heereveld.

 


interieur voedsellaboratorium

Het interieur van het gebouw van Unimills is ook door ons ontworpen. Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om foto’s op de website te plaatsen. Daarom laten we u hiervan een aantal animaties zien.

 

 


nieuwbouw voedsellaboratorium

Nieuwbouw laboratorium Unimills te Zwijndrecht
Voor een voedsellaboratorium in Zwijndrecht hebben we een gebouw ontworpen waarin laadhal en laboratorium/kantoren in een compact volume ondergebracht worden. Het gebouw is gesitueerd in een industriële omgeving, met veel grauwheid en ook veel pijpen, silo’s, ketels e.d. Vandaar de keuze om het gebouw van een groen-wit gestreepte huid te voorzien. Hierdoor steekt het duidelijk af tegen de omgeving en versterkt het de identiteit van een laboratorium waar met producten gewerkt wordt, die direct met milieu en voeding te maken hebben.
In het oude gebouw van Unimills waren de kleuren van het logo verwerkt. De opdrachtgever stond erop om dezelfde kleuren in het nieuwe gebouw toe te passen. We hebben toen besloten om de groen-witte gevel op een eigentijdse wijze vorm te geven en het oranje te laten terugkomen in de entree en op diverse plaatsen in het interieur. (o.a. wenteltrap).

2009


  • voor verbouwing
  • na verbouwing

showroom in bedrijfshal

Uitbreiding bedrijfspand met showroom
Een natuursteenhandel te Elst wilde naast zijn natuursteenhandel een expositieruimte bouwen voor tuinmeubilair en -accessoires. We ontdekten dat binnen het bestaande bedrijfsgedeelte ruimte over was, ideaal voor een expositieruimte. We hebben enkele functies verplaatst en een gedeelte van de verdiepingsvloer uitgezaagd. Hierdoor is een prachtig hoge ruimte ontstaan, die baadt in het daglicht door de meer dan gebouwhoge kozijnen in de gevel. Deze kozijnen eindigen in een lantaren, waardoor het gebouw karakter krijgt.

2003